Het beloofde niet gemakkelijk te worden, aan alle borden leek Kask wel hogere elo’s te hebben afgevaardigd. Op bord 1 zat de 60-jarige Jef Engelen die vele jaren niet gespeeld had, en met JT snel naar een eindspel T+P en 4 pionnen afwikkelde waarin remise lange tijd in de schuif zat, maar waarbij Jan plots toch een pion verloor en daarna de partij. Misschien heeft onze voorzitter de tijd deze week om dit eens van naderbij te belichten. Eerder was er op bord 5 redelijk snel en redelijk terecht een remise overeengekomen na een franse opening bij Jean Moeyerson en Lino, en had Stijn op 4 een blunder van Leo Boeye afgestraft met winst. Bart op 2 zat urenlang in een remise-achtige stelling te loeren naar een kans tegen Y.Lavrenov, maar de logische remise kwam uiteindelijk toch op het resultatenformulier. Onze twee Verhulstjes verloren. Beiden nogal kansloos vond ik, maar ze mogen me tegenspreken. Ik had bij Tobias het gevoel dat hij nooit een remisehaven heeft gezien en onderuit ging in een ijzersterke koningsaanval van zwart, en Mike Van den Abbeele gaf Nikolaas het nakijken na Dd3 valt Tc4 en pion g6 tegelijkertijd aan.
Het onderwerp van gesprek echter was de geluidshinder. We speelden net niet op de Sinksenfoor, of in het MLS tijdens de koffiepauze van een toneelvoorstelling, maar het leek er wel wat op. Boven de zaal bevindt zich een spelletjes(games) zaal waar tientallen jongeren videogames kunnen spelen, in een nogal luidruchtig kader. De toog bevindt zich ook vlak aan de ingang naar de schaakafdeling, maar er is geen afsluitende tussendeur. Elke keer iemand boven het toiletwater doortrok borrelde de vloeistof met energetische kracht door de afvoerbuizen vlak boven de hoofden der denkende spelers. Het werd Tobias vanaf het begin te veel, hij stak al zijn gram in het vervloeken van de speelomstandigheden, keek de hele tijd geërgerd naar boven, waar zich de boosdoeners bevonden die zich van geen kwaad bewust waren, en bracht het niet op zijn energie in zijn stelling te steken, eindigende met de verklaring dat hij “hier nooit meer wil spelen, en dat de club de volgende jaren maar anderen hier naar toe moet sturen”. Waarop zijn broer zich prompt aansloot. Problemen dus voor ons, en ik denk dat JT deze week een brief of een mail naar Luc Cornet zal moeten sturen om te wijzen op het feit dat wij nu spelers hebben die de volgende edities afzien van deelname aan IC in het lokaal van de Kask !
De reden dat ik dit verslag schrijf, en niet iemand van Skog 1 vindt u in het verslagje van Skog 3.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *