Artevelde 1 zakte enkele jaren geleden uit derde en is nu terug. Vergeleken met toen is de ploeg stevig versterkt. Drie sterke Fransen bovenaan (van 2100+ tot 2400+!) maken dat het team een van de favorieten is voor de titel, ware het niet dat het sterke trio blijkbaar niet altijd inzetbaar is. Daar had Skog 1 vorige zondag geluk mee. Artevelde 1 kwam nog wel met een qua Elo iets sterkere ploeg opzetten, maar de verschillen waren vooral op de hoogste borden groot en laat nu net bord 1 in extremis nog forfait hebben moeten geven. Gevolg was dat Jan T werkloos bleef, het punt noteerde en dat twee extra punten al volstonden voor de zege.
Het werd meer dan een nipte zege, het werd een uitstekende 4,5-1,5 overwinning. Eerst won Stijn. In het verre toreneindspel stond hij iets beter wegens een betere pionnenstructuur, maar de technische klus was niet van de poes. Tot zijn tegenstander zich aan een pionnetje vergreep op g7, het verrassende Kf8 over het hoofd zag en plots merkte dat zijn toren in de val zat. Over en out.
Bart verloor voor het eerst dit seizoen. Hij kreeg een koningsaanval over zich en wist die slechts ten koste van een groot positioneel nadeel af te houden. Zijn tegenstander wist heel goed waar hij mee bezig was en maakte de zaak af.
Tobias kroop, zoals het in een gesloten Pirc-achtige stelling wel vaker gebeurt, via de damevleugel naar initiatief. Wit stelde zijn stukken ongelukkig op. In een bord vol materiaal zette Tobias zijn dame in het midden. Wit zag materiaal verloren gaan en gaf er de brui aan.
Lino vond van zichzelf dat hij helemaal niet goed had gestaan, wegens een vijandelijke vrijpion in het centrum, maar de zwarte stelling vertoonde meer zwaktes en pionneneilandjes. Na dameruil hoopte zwart wat te bereiken op de f-lijn, maar daarvan was wit niet onder de indruk. Pionnen binnenrijven, tactische grappen uit de partij halen, stukken ruilen en bingo.
Vanuit een dubieus geachte opening (surprise…) bereikte Nikolaas een overwegende stelling, met pluspion. Iets te snel ruilde hij echter dames, waardoor een eindspel met torens en ongelijke lopers op het bord kwam. Nikolaas brobeerde nog een hele tijd ijzer met handen te breken, maar de remise was onvermijdelijk.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *