OK, here we go again. Nee nee het is geen koninklijk meervoud, gewoon een aanloopje. Juicht ende jubelt allen, want we hebben met Skog 3 (laatste) gewonnen tegen Geel 2 (eerste). En niet met 2.5-1.5 hé ! Geel was dat geworden na een 4-0 ff winst tegen Schilde, ronde 1, maar stond daar na 3 ronden toch nog altijd bovenaan, dus ze kunnen wel iets. Ze hadden ook gemiddeld een klets meer elo op zak dan wij, dat maakt de overwinning nog lekkerder. Wim aan bord 1 was verontschuldigd, trouwens komende zondag ook, en werd vervangen door Guy Wuyts (in Elo …. 1 enkel elo’tje verschil met Wim!).
Om half zes was ons viertal nog volop bezig, dus er werd stevig geknokt, in een overigens minder dan gevreesde lawaaihinder wegens het Sinterklaasfeest beneden. Net als de keer daarvoor kwam ik met zwart op bord 2 goed tot zeer goed staan op de damevleugel. Hij speelde 1.c4 met 2.g3, recht in mijn eigen opening. Dus speelde ik met zwart wat ik het vervelendste vind als ik dit met wit speel. Wit poogde ditmaal wel iets op de koningsvleugel, maar hij kwam een straatlengte te laat. Door een manoeuver dame en paard won ik maar eventjes twee pionnen, en dat bleek ruimschoots voldoende om het paardeneindspel te winnen. Kort nadien won ook Guy, die op zijn beurt 2 pionnen had gewonnen, en zich in een gladgewonnen pionneneindspel begaf, 2-0. Toen was het even afwachten wat Quinten ging doen. Die stond op zijn beurt zo goed, dat hij resoluut voor de winst ging, en het propertjes afmaakte. Pe5 met Df3 vormden een sterk duo waar zwart niet tegenop kon. Als laatste kwam, zag, en … stelde Wout zich tevreden met remise, en groot gelijk had hij met een pionnetje minder. 3.5 – 0.5 !
We staan nu niet meer laatst, maar op plaats 9.

Wat zag ik nog rondom ons ? De mannen van ploeg 5 moeten dringend leren remise aanbieden, misschien moet Nikolaas daar eens een les over geven. In ploeg 6 noteerden Dries en zijn jeugdige tegenstander de zetten niet meer vanaf de 41e zet, iets wat wel verplicht blijft tot 5′ voor het vallen van de klok !! Dries zal het nooit meer doen na een indringend preekje mijnentwege.
JT werd het plezier ontnomen te verliezen tegen een 2400-speler, wat een uitstekende zaak zal blijken te zijn voor de
hele ploeg 1.
En Luc, hij gromde nog altijd over kapotte klokken, er gebeurt niets nieuws in deze wereld.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *