Was het pech of nonchalance? Feit is dat we tegen dit Brasschaat Elogewijs met 4-2 hadden moeten winnen in plaats van met dezelfde cijfers te verliezen.

– Alleen op bord 1 was er een uitgesproken ratingverschil in het voordeel van Brasschaat. Daar had Nils De Vos vijf uur nodig om Jan te verslaan. Die was met een voordeeltje uit de opening gekomen, dreigde te offeren op de koningsvleugel, maar zwart pareerde en verhing de bordjes naar een eindspel met voordeel voor zwart. Dat had wit niet hoeven te verliezen, maar het was een erg moeilijke zaak en uiteindelijk begaf wit: 0-1.
– Bart speelde een sterke opening en zette een gevaarlijke koningsaanval op via de open h-lijn. De aanval leek door te slaan, maar wit had tegenspel in het centrum en met het verrassende manoeuvre Pef-f6-e8 wist hij de stelling te herhalen. Remise.
– Nikolaas speelde een vlijmscherpe opening tegen Guy Baete (met onder meer g4 op de vijfde zet). Solide stellingen waarin je je Elomeerwaarde kunt laten gelden, krijg je daarmee niet op het bord en in het circus dat volgde forceerde zwart eeuwig schaak en remise.
– Pascal had zich voorbereid tegen diezelfde Guy Baete, maar kreeg met Johan Busschots zijn zwart beest tegen. Na de opening stond hij naar eigen zeggen kapot. Hij slaagde erin zijn stelling te verbeteren naar zeer slecht en vervolgens naar slecht, maar tot echt goed kwam het nooit. Een te zeer verzwakte koningsstelling deed hem de das om. 0-1
– Lino had geen problemen en kreeg in het middenspel pardoes een stuk cadeau. 1-0, de eerste en achteraf bekeken enige zege in onze ploeg.
– Tobias kwam wat gehandicapt aan de start: op een beijzelde weg met de fiets tegen de vlakte gaan, is geen pretje. En als je dat de hele partij lang nog voelt, is concentratie helemaal niet evident. Hij overleefde de koningsaanval van zijn tegenstander niet en 0-1.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *