24/01/10 TSM 3 – SKOG 4 8-8
Bord 1 Wit: Jean Verbruggen (1800) – Zwart: Luc Pattyn (1671) 2-2
fg-versus-bc-agresso-draw. Luc.
Bord 2 Zwart: Patrick Moroto (1711) – Wit: Jef De Meyer (1655) 2-2
Na een saaie (volgens sommige spelers), maar degelijke Torre opening bekwam ik toch voordeel. Mijn bonus was de controle over een open lijn. Na een flauwe poging tot koningsaanval van zwart had ik moeten toeslaan via … mijn openlijn, maar verzuimde dit. Zoals gewoonlijk kwam ik niet opportuun genoeg voor de dag. Het plan dat ik reeds geruime tijd voor ogen had was een eindspel van een goed paard voor wit tegen een zwakke loper van zwart. Na wat manoeuvreren met torens en dame was het zo ver, de zware stukken verdwenen van het bord. Ik hoopte een achtergebleven dubbel pion van zwart te kunnen elimineren en alzo beslissend voordeel te bekomen, maar wit vond steeds de juiste verdediging. Remise was uiteindelijk het correcte resultaat. Jef.
Bord 3 Wit: Filip Verbruggen (1548) – Zwart: Patrick Van Hecke (1637) 1-3
Ik heb het voorrecht om tegen de 85 jarige Filip Verbruggen te spelen. Hij heeft een kleine vijftien jaar voor SKOG gespeeld. Met zwart toverde ik na 28 zetten een stelling op het bord om van te snoepen. Al mijn stukken waren ijzersterk opgesteld, Die van Filip leken op een Zwitserse gruyèrekaas. Hoewel hij maar één pion achterstond gaf hij op. Dit is niet meer om aan te zien, mompelde onze nestor! Patrick.
Bord 4 Zwart: Sander Uytterhoeven (1566) – Wit: Gert De Block (1652) 3-1
Ik speelde de afruilvariant Frans, kreeg een mooie stelling waarin ik tweemaal pionwinst over het hoofd zag (cfr. Fritz –nochtans niet ingewikkeld) maar gaandeweg verloor ik controle en hier en daar een pionnetje. Het werd een lange strijd van dame en loper tegen dame en paard in een mijnenveld van losse en verbonden pionnetjes. Bijzonder tijdconsumerend want beide koningen stonden niet geheel beschut. Rond zeven uur moest ik de vlag strijken. Tegen een 1566 van, ik schat, 17 jaar. Gert.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *