Bij carlo ging het snel door een foutje in de opening bij een koningsgambiet. Ik denk dat Carlo volgende keer niet meer dezelfde fout maakt, aangezien hij er allerminst tevreden over was dat het zo snel gedaan was.

Sorry Quinten als ik verkeerd ben.
Quinten’s partij heb ik niet helemaal gevolgd, maar hij speelde met wit een koningsaanval die doorsloeg en had al vrij snel gewonnen dacht ik.

ikzelf kende mijn tegenstand niet (bleek maar een 1300+ te zijn), maar ik had al snel zijn paard gepend door mijn La4 tegenover zijn Pb3 Dc2 Tc1 te forceren. Het paard viel, even later wat stukken en opgave.

De laatste en meest spannende match was overduidelijk de match van Wim. Hij kwam in tijdnoodfase(nog meer dan 20 zetten te gaan voor 13-14 minuten).
Zelfs in tijdnood bleef hij redelijk lang nadenken, om niet te veel stukken te verliezen en rustig noteren.
Hij begon voor de tijdnoodfase met 2 stukken voor: alles lijkt binnen denk je dan. Alles proberen af te ruilen.
maar de tegenstander weigerde steeds zijn ruilavances, dreigde nog eventjes mat, kon met een pionnetje een toren vorken, en won daardoor een toren terug.
Toen ik de zaal verliet was het zelfs terug enorm spannend geworden. Wim had ondertussen 2 stukken tegen een toren over maar de tijdcontrole gehaald.
Uiteindelijk heeft hij de match blijkbaar afgemaakt, hij had dan ook de betere kansen met nog 2 stukken, een toren en een dame op het bord tegen 2 torens en een dame (op het moment dat hij uit de tijdnood kwam).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *