NLS kwam met een sterkere ploeg dan in de vorige ronden. Hun redenering luidde, met de zesde plaats komen we in degradatiegevaar en hebben we dus een sterke ploeg nodig.
Totaal onterecht dus. Op bord 2 zat een 1980 tegen carlo, al de andere elo’s hebben we nog niet nagekeken, op bord 1 heeft wim de stelling complex proberen te maken door
2 stukken tegen een toren te geven… maar uiteindelijk verloor het.
Op bord 2 heeft carlo een mooie theoretische engelse stelling verkregen, maar speelde de b-pion vooruit en verloor deze pion, tot overmaat van ramp kwam de toren van de tegenstander via de c-lijn binnen en einde partij.
Quinten heeft een match gespeeld waarbij hij in een openingsfase b6 speelde, om c6 uit te lokken. terwijl de loper op c8 en paard op b8 staan en eveneens toren op a8. Quinten hoopte om de pion te winnen, wat volgens nils mogelijk was met behulp van Pe4 en even later een pionoffer.
Maar Quinten had het zo niet helemaal gezien en probeerde zijn stukken vrij te spelen met en kwaliteitsoffer en het opgesloten houden van de dame van de tegenstander.
Best een vrij complexe partij, maar de tegenstander bleef koel, wikkelde af en won.
Ikzelf speelde de voorlaatste partij, een vrij complexe stelling waarbij er 4 pionnen op de derde rij kwamen te staan (kan nooit goed zijn, denk je dan).
maar ik had in het begin van de partij reeds een loper tegen een paard verkregen. Uiteindelijk kwam mijn tegenstander in tijdnood en deed een iets te passieve zet, waardoor ik in de stelling kwam en tot 2 keer toe de vork over het hoofd zag, maar derde keer goede keer en op zet 40 blundert hij zelfs zijn dame weg, met 6 seconden op de klok.
Over en uit.
3-1.
We waren allen van mening dat een overwinning mogelijk was, indien de tegenstander niet extra versterkt kwam opdagen.
Jammer.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *