2-4 had het moeten worden, met 3,5-2,5 mochten we naar huis. Het zit onze ploeg duidelijk niet mee, al hebben we dat zoals het in schaken altijd gaat, vooral aan onszelf te danken.
– Jan maakte met zwart snel gelijk in de opening. Met ruimtevoordeel en initiatief probeerde hij daar meer van te maken. Vijf keer wees hij in totaal een remiseaanbod af (is het nog sportief om vijf keer remise voor te stellen?). Toen zijn tegenstander een fout schijnoffer deed, verloor zwart echter de pedalen. In plaats van af te wikkelen naar een winnend eindspel, verloor hij twee kostbare tempi en daarmee de partij. Balen doe je dan.
– Bart probeerde de hele partij ijzer met handen te breken, maar zijn tegenstander verdedigde zich goed. Ook in het toreneindspel werd het evenwicht niet verbroken. Remise.
– Nikolaas investeerde zoals we dat van hem gewoon zijn materiaal om voordeel te krijgen. Hij won de dame voor toren, loper en pion. Daar had hij heel wat werk aan, maar met een kwaliteitsoffer haalde hij de buit mooi binnen.
– Lino kwam moeilijk te staan, had de handen vol met een opgerukte vrijpion en verloor. We volgende te weinig van de partij, maar naar verluidt miste hij toch een kans op winst.
– Tobias weigerde een paar keer remise en trok met een voordelige stelling ten aanval. Helaas, in plaats van de oogst binnen te rijven, liet hij zich een vork aan zijn been lappen. Over and out.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *