Oude God 7 moest voor de eerste ronde naar Sint-Niklaas. Niet zo’n moeilijke tegenstander, op papier in elk geval, met een gemiddelde ELO-rating van 1382. Op bord vier was Johan als eerste klaar. Hij won eerst een toren, kreeg vervolgens een dame en mocht uiteindelijk mat in één geven. Op bord drie had Hendrik een pion gewonnen in het middenspel. Hij kreeg de kans om naar een toren eindspel af te ruilen en speelde dit technisch goed uit. 0-2 voor de SKOG dus.

Op bord twee had Wout intussen ook een eindspel bereikt waarbij hij een loper had tegen een paard. Ook dit eindspel werd technisch goed behandeld zodat de SKOG 0-3 voor kwam te staan en dus zeker was van de match winst. Op het eerste bord had Tobias zich na een bedenkelijke opening terug naar een gelijke stelling gevochten. De witspeler stelde remise voor en daar de match toch al gewonnen was werd dit aangenomen. Een mooie 0.5-3.5 overwinning dus. Dat er nog vele moge volgen!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *