Verslag Sint-Niklaas 1 – SKOG 2

Andrei speelde een Aljechin en kwam wat gedrongen te staan met een geïsoleerde e-pion. Na wat druk van de witspeler gingen er een heleboel stukken van tafel en werd er rond zet 25 berust in remise.
Zeker niet slecht tegen een jeugdspeler die onlangs nog 150 punten is gestegen!
Het eerste halfje was binnen: 0.5 – 0.5

Bejamins partij heb ik niet zo goed kunnen volgen. Maar wat ik wel heb gezien, stemde mij vrolijk: hij won met wit 1 pion, vervolgens nog een 2de pion en ergens rond zet 30 won hij ook de partij. De toon was gezet!
0.5 – 1.5

De meest bizarre partij was die tochwel van Oleg.
Hij speelde met zwart een Grünfeld waarbij zeer snel een heleboel stukken werden afgeruild. Met nog elk 1 toren, 4 pionnen op de koningsvleugel en 2 op de damevleugel zou door correct spel van beide kanten het zeker remise zijn geworden. Toen wat later ook de torens van het bord gingen, leek de remise-uitslag een feit te worden. Oleg legde zich daar echter niet bij neer en probeerde nog een trucje op de koningsvleugel met zijn h- en g- pion. Door het snelle spelen van zijn tegenstander overzag die dan ook de bedoeling: zwart promoveert als eerste tot dame en stuit de opmars van de witte pionnen. Zover liet hij het niet komen en gaf op.
0.5 – 2.5

Ik mocht mijn eerste partij van het seizoen met wit spelen en kreeg een typische Benoni op het bord waarbij zwart heel passief speelde, alleen maar afwachtte en alles liet gebeuren. Ik gooide de pionnen op de koningsvleugel naar voren, brak ook nog eens de damevleugel open en zo stond zwart met bijna al zijn stukken op de laatste 2 rijen. Er was enkel nog 1 klip: tijdig het punt binnenhalen, want met nog 20 minuten voor 20 zetten moest het snel gaan. Mijn tegenstander verdedigde niet echt taai, en na een blunder won ik een kleine kwaliteit en kort daarop een grote kwaliteit.
0.5 – 3.5

Om kwart voor zes was de laaste SKOG partij afgelopen en konden we met een ruime zege huiswaarts keren. Voor mij was dat om 5 voor 6, net op tijd om mee aan te schuiven aan tafel.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *