03/04/11 SKOG 4 – Drie Torens 3 8-8
Bord 1 Wit: Jef De Meyer (1662) – Zwart: Luc Oosterlinck (1583) 3-1
In een damepion opening kwam er na dameruil een erg gesloten stelling op het bord. Ik vond geen winnend plan en de partij leek op remise te eindigen tot zwart een opening probeerde te forceren. Er was nog niets aan de hand voor zwart tot hij besloot naar een eindspel af te wikkelen met elk een paard en gelijke lopers. Voor mij begon het er steeds beter uit te zien want ik was de gelukkige bezitter van de goede loper. Ik kon allerlei dreigingen opzetten en zwart ging in de fout. Uiteindelijk kon ik een pion promoveren tot dame. Zijn overgebleven pionnen waren niet opgewassen tegen het oppermachtige witte geweld.
Bord 2 Zwart: : Johan Meyvaert (1151) – Wit: Jonas Rawoens (1150) 1-3
Johan speelde zondag niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. Hij liet zich een toren ontfutselen door een opdringerig paard en een vervelende loper waardoor hij al vlug voor een niet inhaalbare achterstand stond. Wit kwam sterker uit de hoek dan Johan verwachtte.
Bord 3 Wit: Jonas Dekoninck (NC) – Zwart: Moerman Thomas(NC) 3-1
Proficiat Jonas, dankzij uw overwinning behaalden we nog een gelijk spel.
Bord 4 Zwart: Jasper Dekoninck (NC) – Wit: Robin Claeys(NC) 1-3
Ook Jasper speelde een zeer verdienstelijke partij. In een “vier paardenspel opening” bleek er echter een ruiloperatie niet te kloppen waardoor hij een licht stuk verloor. Nadien werd het heel moeilijk om overeind te blijven. Toch een namiddag waar je veel schaakervaring mee opdoet Jasper.
PS: Bedankt alle spelers die dit IC seizoen in SKOG 4 speelden. We behaalden een knappe 2de plaats, maar niet goed genoeg om als nog opgevist te worden voor promotie naar reeks 4, maar dat wisten we reeds voor IC ronde 11 startte.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *