Dit moet de allereerste ontmoeting zijn met een dubbel verslag. Hier dat van Alain. Lees en vergelijk 🙂

Deze keer kregen we KGSRL op bezoek. Gent miste heel wat spelers: eerste bord Stefan Deman en David Dupont waren er allebei niet bij en ook Bernard de Bruycker (opgesteld in de eerste ronde) deed niet mee. Jammer, ik had heel graag eens tegen Bernard gespeeld. Voor onze ploeg was het natuurlijk mooi meegenomen, want na winst staan we op de tweede plaats! Over naar de partijen nu.

Bord 1: Ik speelde met wit tegen mijn tegenstander van vorig jaar (toen op het vierde bord en voor mijn vorige kring). Toen verloor ik met een stuk meer, opletten was dus de boodschap. Ik had mij goed voorbereid op De Bruycker en Deman maar verwachte niet Roels op bord een te zien. Daarom besloot ik nog eens met 1.a4 te openen. Mijn tegenstander speelde d5 en na een aantal zetten kwam het Oud-Indisch in de voorhand op het bord. Het werd een zeer scherpe partij waarin mijn tegenstander een verkeerd plan volgde. Hierdoor kwamen zijn stukken slecht te staan. Vrij snel kreeg ik groot voordeel. Ik kon een loper winnen maar dan kreeg hij tegenspel. In de plaats koos ik voor een mataanval, die doorsloeg.

Bord 2:
Hier laat ik Nicolaas zelf aan het woord: “Ik heb geknoeid. Vreselijk geknoeid. Net na de opening blunder ik met mijn dwaze kop een kwaliteit weg. Mijn tegenstander speelde het allemaal niet zo best en na enige tijd kreeg ik zowaar remisekansen. Met f6 in plaats van Kg7 had ik die waarschijnlijk kunnen verzilveren, maar ik ben al enige tijd uit forme en dat toonde zich: opnieuw een eenvoudige dubbelaanval gemist. Er ging nog een pionnetje in de doos. Toen heb ik maar opgegeven.”

Bord 3: Jan speelde met wit tegen een gesloten Franse opstelling. Na een spannende partij werd het remise.

Bord 4: Stijn had zwart. We hadden juist voordien nog even gepraat in het café. Ik vroeg of hij Hollands of Koningsindisch zou spelen. Normaal gezien had hij tegen mijn tegenstander gespeeld die meestal c4 speelt. Zijn tegenstander open evenwel met 1.d4 en Stijn koos voor het Koningsindisch. Wit stelde zich op met het minder gebruikelijke Ld3, wat Sokolov soms al eens speelt met wit. Stijn kwam wat onder druk te staan maar toen zijn tegenstander een paar mindere zetten speelde nam hij het initiatief over en won de partij.

Bord 5: Hier zijn eigenlijk maar een paar woorden voor nodig. Bart kwam, zag en overwon. Het Elo-verschil was te groot.

Bord 6: Dries, met zwart, koos voor het Hollands. Zijn tegenstander speelde het minder gebruikelijke maar zeker niet ongevaarlijke Ph3 en later Db3, maar speelde even later het erg vreemde Pg5. Na h6 mocht het dier met tempoverlies terug. Dries offerde doodleuk zijn dame voor drie lichte stukken en kreeg er een heel gevaarlijk initiatief voor in de plaats. Na uren werken, tot bijna de laatste speler in de zaal, ging zijn tegenstander mat gezet. Mooie partij, Dries!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *