Ronde 2 begon slecht: Oleg had afgemeld en ik moest dus onze reserveman inschakelen.
Met gemiddeld 200 punten minder op elk bord zou dit wel eens onze eerste grote afstraffing kunnen worden.

Andrei kreeg met wit een Aljechin tegen en zwart offerde rond zet 15 een stuk voor 3 pionnen. Wat lichte stukken en de dames gingen van het bord. Zo hield hij 2 pionnen op elke vleugel over tegenover 7 zwarte pionnen (enkel de d-pion was al weg), elks nog 2 torens en wit nog een loper. Zijn tegenstander verdedigde goed en trok het laken naar zich toe.

0-1

Ik kreeg met zwart een Slavische opening op het bord waarbij ik wat extra ruimte kon creëren in het centrum. Mits het juiste plan (dat bleek uit de analyse) had ik voordeel kunnen hebben, maar door een verkeerde afruil in het centrum werd de druk op mijn koning te groot, wat me uiteindelijk de dame en ook de partij kostte.

0-2

Benjamin speelde (door het wegvallen van Oleg) naast mij en ik kan eigenlijk mijn verhaal van de eerste ronde opnieuw vertellen. Hij won in een Siciliaanse opening een pion, wat later een tweede pion en werkte dit alles vakkundig af in een toreneindspel.

1-2

Onze invaller Bart mocht het opnemen tegen Theo Lavet op het laaste bord met zwart. Hij verloor in de opening een pion, maar met actief tegenspel kwam een dubbel toreneindspel op het bord wat hij remise gaf. Achteraf bleek dat hij op dat moment gewonnen stond.

1,5-2,5

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *