De bezoekers traden verzwakt op, hun 1e bord Tuur Bruyneels van Ronde 1 kan bij ons de trappen niet op, en beneden is het te druk op zondagnamiddag om daar te kunnen schaken. Sven (R1) was bij ons op bord 4 vervangen door Enrique. Lino op 1 opende in een Benoni met Pf3-d2 en dan niet e2-e4 maar enige zetten later slechts e2-e3 ondertussen zijn paarden op b6 (!) en c4 of a4 of zo iets gezet te hebben, en dan nog een pionnetje op b4 naar b5. Op een bepaald moment stuif ik naar hem en verzoek hem dringend eens een aantal minuten achter zijn bord te willen spenderen, want ik zie hem alleen maar overal behalve achter zijn bord, en seffens stel je voor enzovoort. Yes captain, wees niet bang, ik heb mijn schaakplan al klaar. Tien minuten later was hij weeral foetsie, maar dan had hij al wel het volle punt mee naar beneden genomen. Even later wint Enric tegen die jeugdspeler, de eerste 20 zetten gingen gelijk op, maar toen brak de weerstand, proficiat en bedankt Enrique. 2-0 En wat nu ? Rudi op bord 2 knalde er zichzelf af, op zet reeds 18. Een bij minder ervaren spelers regelmatig voorkomende fout : zwarte dame, gesteund door P vanuit c5 neemt een pion op a4, witte dame op c2 neemt P op c5 want gesteund door pion b4. Wegwerken dat gebrek aan ervaring Rudi, spelen al wat je kan, we weten dat je het spelletje goed kon vroeger, en er ook veel van hield. Volhouden ! Daar zat ik weeral, helemaal alleen in de zaal om 6h. Dries zat er ook nog, maar even later was ook hij verdwenen.
Een bizarre partij. 1c4 e5 2Pc3 f5. Oorlog. OK, oorlog werd het, 3.e4 oorlog bleef het tot de allerlaatste, 54e zet. Op zet 14 sla

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *