Willebroek 1 kwam met maar drie spelers naar Mortsel. SKOG 7 begon de match dus met een 3-0 voorsprong. Onze spelers schoven een bord op, zodat Wout, Hendrik en Johan niet voor niets gekomen waren. Als eerste was Hendrik klaar. Op bord twee had hij met zwart een betere stelling opgebouwd. De witspeler verdedigde zich echter goed en het eindspel werd remise. De stand in de match was dan 5-2.

Op bord 1 had Wout ook een vrij goede stelling. Hij misrekende zich echter in tactische verwikkelingen en verloor twee paarden. Ondanks pogingen om nog een half punt te redden was het materiaal verschil beslissend. Tussenstand met nog één partij aan de gang: 6-5. Een remise in de laatste partij zou dus voldoende zijn voor matchwinst. Johan stond op bord drie echter al heel de partij veel beter. Zijn tegenstander had de opening niet goed behandeld en kreeg een aanval op zijn koning te verduren. Door allerlei matdreigingen begon hij ook nog stukken te verliezen en gaf dan wijselijk op. Uiteindelijk een mooie 9-6 winst dus. Oude God 7 blijft dus aan de leiding staan in reeks 5M.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *