09/01/11 Burcht 2 – SKOG 4 6-10
Bord 1 Wit: Bert Boons (1902) – Zwart: Jef De Meyer (1662) 3-1 Een partij waar je tot zet 30 het initiatief hebt, op zet 31 de kans hebt om de partij definitief te beslissen, de beslissende combinatie niet ziet (was niet eenvoudig) en uiteindelijk de match verliest, wat kan schaken toch wreed zijn! Het overkomt me de laatste tijd meer. Eén grote troost, we wonnen de overige wedstrijden en behaalden een schitterende overwinning. Spijtig dat ik mijn steentje ditmaal niet kon bijdragen. Jef.
Bord 2 Zwart: Wynants Marcel (1712) – Wit: Jeroen Van Hecke (1713) 1-3 Vandaag heb ik nimzo-indisch gespeeld en, toeval of niet, de eerste zetten waren dezelfde als in mijn partij van afgelopen dinsdag tegen Daniël. Ik vond na een tijdje om een duistere reden dat ik iets beter begon te staan en dan ben ik wat beginnen klungelen om iets wat op voordeel zou moeten lijken te forceren. Het enige resultaat hiervan was dat ik plotseling verloren stond. Ik heb dan echter als een soort laatste wanhoopsdaad in het bittere einde een koningsaanval ingezet. Hij had meerdere mogelijkheden om de winst te verzekeren en later meerdere mogelijkheden om het gelijkspel te verzekeren, maar volgens mij was hij zo verbouwereerd dat hij uiteindelijk nog zijn toren heeft weggegeven. Zo ben ik, niet zonder geluk dus, gewonnen. Jeroen.
Bord 3 Wit: Gunther Van Landeghem (1581) – Zwart: Patrick Van Hecke (1568) 1-3 Met grote schaakhonger vertrekken wij naar Burcht. Zonder Gert want die wil zijn kindergeld de hoogte injagen. Jef heeft als GPS Kenneth aangeworven. Een slimme zet van Jef want een standaard GPS vindt dit lokaal nooit. Hiermee behaalt de thuisclub regelmatig fraaie resultaten. Meestal vindt de bezoekende club dit landhuis van de ‘Burcht’ niet, of komen ze enkele uurtjes te laat. We komen een half uur te vroeg in dit koffiepottenmuseum aan. Dan maar eventjes op het landgoed wandelen en stiekem probeer ik een gans te verschalken. Mijn tegenstander speelt met wit de doorschuifvariant van het Frans. Gezien ik die taal zeer goed speel kan hij al na 22 zetten inpakken. Op zet 15 offert hij in een dramatische stelling een toren voor twee pionnen, net iets te weinig. Patrick.
Bord 4 Zwart: Wit: Roel Deyaert (1192) – Johan Meyvaert (1151) 1-3 Ik denk dat onze missie van 9/1/2011 meer dan geslaagd is te noemen is als je de (ELO-)sterkte van onze tegenstander in 8 neemt ! Met een 3-1 overwinning wippen we over Burcht. Maar ik moet eerlijk zijn…: het sterkste bord stuurde zijn poes waardoor alles wat opschoof en ik eerlijkheidshalve (voor ’t eerst) ben gaan winnen……..tegen ’n oude peuter van 11 die na 10 zetten (en met een vól bord) plots met ’n hoog stemmetje “Remise?” voorstelde, waarop ik vertwijfeld heb geantwoord: “Ik ga misschien toch nog even wachten”. Volgens mij duurde mijn denken wat te lang oftewel moest hij gewoon dringend piepie doen. Swat; de puntjes zijn binnen en dat is wat teld zou ik zo denken! PS: i.d. veronderstelling dat hij dit leest wil ik langs deze weg Gert en zijn vrouw nu reeds ’n dikke proficiat wensen met hun jongste spruit die, wie weet, tijdens het intikken van dit verslag het levenslicht voor de eerste maal mag aanschouwen…Johan.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *