De 6e ronde van de IC begon in feite al bijna een week geleden, toen ik na de oproep tot de ploegleden een vraag kreeg van Rudi Luyten die, vermoedelijk tegen oud skogger Pierre Guldentops, vroeg wat die zoal speelde tegen 1.d4 Pierre is naar eigen zeggen twintig jaar geleden uit Skog vertrokken naar Noorderwijk, en ik gokte erop dat hij indisch speelde. Zowel Konings- als Grünfeld. Van een degelijke voorbereiding gesproken ! In mijn ellenlange carrière had ik toevallig nog nooit een voet in dit clublokaal te Noorderwijk gezet, altijd hadden die mannen, de jaren dat ik tegen Noorderwijk moest, ons in Mortsel bezocht.
Ik speelde op 3 een zwartpartij Italiaans tegen iemand met min of meer dezelfde elo, behoedzaam aan beide kanten, traag, in feite om in slaap te vallen. Op zet 19 wordt het eerste stuk geruild, en op zet 20 blunder ik een stuk weg. Iets met een penning, stap 3 of 4, het komt nooit meer goed met mij. Vlak nadien wint Enric, op 4. Even na de opening had hij al 2 pionnen gewonnen en zette dit keurig om, goed zo ! Op 1 speelt Lino een fransman tegen Sven Gortz (1990 of zo iets), staat overwegend op de damevleugel, maar wordt onderuit geknokt op de koningsflank. De beste plaats voor zwart’s koning was op e8, kleine rokade bleek niet goed !
Toen moest Rudi het maar klaren. Die kwam in een koningsindiër (!) met wit heel goed uit de stelling, zette zwart in een wurggreep, tot bijna aan zetdwang toe. Na enig afruilen kwam hij ook nog wat pionnen voor, en toen, op zet 39 blunderde hij zo verschrikkelijk dat zelfs Pierre het niet zag ! Mijn blunder en waarschijnlijk ook Jan V’s blunder in skog 6 naast ons, waren echt niet erger. Maar Pierre, twintig jaar eerste afdeling in de oude god, zag het niet, en verloor daarop kansloos, hip hip hoera voor onze 2-2 op het veld van de 2e in de rangschikking, wij stonden 4e. De volgende 2 ontmoetingen zijn tegen Schilde en Rijke Vorst, ook twee toppers. Kans voor mij om dit weer goed te maken.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *