Burcht 4 is één van de zwakkere ploegen in reeks 5M, dus een ruime overwinning was te verwachten. Dit bleek echter niet zo gemakkelijk te gaan worden toen Hendrik, na eerst twee stukken te winnen, slordig begon te spelen en een toren en enkele pionnen verloor. Hij probeerde nog stand te houden maar verloor ook nog een loper aan een dubbelaanval en gaf op. Gelukkig zag het er toen op de andere borden al goed uit. Op bord één had Tobias een stuk cadeau gekregen. Hoewel zijn tegenstander probeerde tegenspel te krijgen won Wit uiteindelijk toch vrij eenvoudig, ook al was het niet via de snelste weg.

Op bord vier stond Johan heel de partij iets beter. Hij won een pion en wikkelde af naar een pionneneindspel dat met simpele techniek gewonnen werd. Zeven op zeven dus voor hem! Wout stond ondertussen ook al heel de partij beter maar zijn tegenstander had nog een arsenaal trucjes. Hoewel hij nog steeds beter stond nam hij dan maar het zekere voor het onzekere en nam een remise aanbod aan. Uiteindelijk dus een 2.5-1.5 zege.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *