Rijke Vorst, in de Noorderkempen, stond 3e in de rangschikking. Na het forfait onlangs van Enrique op bord 4 lossen we deze lacune op door Heidi (uit) en JV (thuis).
Rudi Luyten, met wit op 2 had het eerst gedaan. Een vol bord behalve de dames viel ten prooi aan de vijandelijke paarden, die zowel van links als van rechts aangerukt kwamen om kwaliteiten te winnen. Ik wed dat Rudi al lieflijkere beelden op zijn netvlies heeft zien verschijnen de voorbije week al waren het ook dan reeds gestrande reizigers in zanderige streken van Tunesië of Egypte. Maar zijn einddoel, 50 % blijft realistisch.
Heidi op 4 speelde tegen Jef Embrechts, 1693 elo, een zeer ervaren schaker. Het ging gelijk op tot er in het eind van het derde uur in de wirwar van het late middenspel een pion verloren werd, en in een verloren afwikkeling opgegeven werd.
Toen, even nadien, stond plotseling Lino gewonnen. Lino had een toreneindspel met een 2+2 pionnenstruktuur tegen 2+1+1. Het bleek genoeg om voldoende druk te zetten, uiteindelijk een pion te winnen, en de tegenstander (1900+) door de vlag te jagen. Op Lino, in de 4e afdeling, kan je rekenen als op een rots.
Toen gebeurden er rare dingen op mijn bord.
Ik had een programma tegen Frans Quirynen, die mij al decennia lang pijnigt met zijn witte koningsgambiet. Alhoewel ik al die tijd een klad hogere elo’s voorlegde, had ik een schabouwelijke onderlinge tussenstand, iets van 8-2 voor hem of zo iets, op 30/40 jaar ! Maar in voorbereiding had ik de zaak vorige week eens doorgenomen met Daniel en Alain !! En dus begon ik vol goede moed aan 1e4 e5 2f4 exf 3Pf3 Pe7. Het nieuwe speeltje, vroeger kwam steeds mijn repertoriumzet d6.
Wit kwam met 4Lc4 vervolgd door 4..d5 5exd Pxd 60-0 Le6 7De2 Le7 8d4 0-0 9Lb3
Dit had ik allemaal wel op mijn bord gehad, dit weekend, als voorbereiding. Maar als je dan 9..,Pc6 speelt zonder je te realiseren wat er kan gebeuren, is er iets grondig fout. 10c4 Pe3 11LxP fxe 12d5
En daar sta je dan, in je blootje.
Het duurde 25′ voor ik besefte dat 12..Lf5 een enorme schwindel is, die misschien de meubelen kan redden.
13Pc3 Pa5
Ontsnapt met een blauw oog, wit deed het verder niet zo voortreffelijk, en ik kwam in voordeel met 2 lopers tegen 1 toren, maar in hevige tijdnood (25′ nadenken voor 12..,Lf5 weet je nog) verloor ik nog een stuk, zodat beide partijen na 40 zetten toch maar netjes tot remise besloten, met wit in de relaxzetel dat zijn ploeg gewonnen had. En ik, ik had een halte toegeroepen aan mijn zwarte peter.
In een gezellige après schaak in het MLS vernamen we dat Skog 7 verschrikkelijk heeft uitgehaald, in Schoten. Ze waren er niet, de mannen van de 7, wij hebben dan maar in hun plaats met 6 à 7 enthousiaste skoggers de hele tent opgevrolijkt. Proficiat, champs !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *