Schoten 2 was voor deze waarschijnlijk beslissende ontmoeting met een versterkte ploeg gekomen. Toch begon de match goed voor SKOG 7 toen Hendrik op bord drie in dertien zetten en na minder dan een uur een zeer eigenaardige partij won. Hier is de volledige partij: 1.f4 e5 2.fxe5 d6 3.exd6 Lxd6 4.Pf3 Pf6 5.Pc3 Pg4 6.Pe4 Pxh2 7.Pxh2 Dh4+ 8.Pf2 Lg3 9.Phg4 Dxh1 (in de eerste negen zetten is er negen keer met een paard gespeeld!) 10.e3 Dh4 11.Df3 Lxf4 12.De4+ Kd8 13.Dd4+ Pd7. Op bord vier had Johan na de opening een klein maar duidelijk voordeel. Hij verbeterde langzaam maar zeker zijn stelling, mede dankzij suboptimale verdediging van Zwart, en wikkelde uiteindelijk af naar een pionneneindspel met twee pluspionnen dat eevoudig gewonnen was.
Op bord één kreeg Tobias met zwart een ongebruikelijke variant van het Koning-Indisch tegen. Wit verloor in de opening een tempo ten opzichte van de hoofdvarianten waardoor Zwart probleemloos gelijk kon maken. Meer zat er echter niet in en de partij werd remise. Op het tweede bord had Wout zich vanuit de opning in de problemen gewerkt. Zwart werd echter overmoedig en begon een erg voorbarige aanval. Dit gaf Wit de gelegenheid om te counteren met een overweldigende koningsaanval die Zwart fataal werd. Uiteindelijk dus een ruime 0.5-3.5 zege tegen de enige titelconcurent.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *