Op bord 2 begon Gert naar goede gewoonte iets later dan het officiële startsein aan zijn partij, met zwart. Volgens de bezoekende ploeg heeft de witspeler dan het recht de klok in te drukken en te wachten met zijn eerste zet tot de tegenspeler aan het bord verschijnt. Ik heb zo’n vermoeden dat dit niet geheel volgens de geldende regels van het schaakspel is. Maar dit is ook weer niet van die aard om er zich op een zonnige namiddag druk over maken.

Uiteindelijk kon Gert de punten niet thuis houden, maar een verslag van de partij maakt natuurlijk veel goed:
‘Ik koos voor Frans, mijn tegenstander voor de doorschuifvariant ervan. Ik verloor weliswaar maar ben toch al tevreden dat ik deze keer de (zij) variant met 6. ..Ph6 enkele maanden kon onthouden. Tussen het bepamperen van kinderen door had ik daar toen even de tijd voor gevonden. Pas op de 8ste zet week ik af (ik had 8. ..Pf5 moeten doen i.p.v. Ld7) en dat was waarschijnlijk geen goed idee. Stilletjesaan werd ik onder druk gezet door mijn ervaren tegenstander. Rond zet 25 was het pompen of verzuipen en op zet 32 werd de vlag gestreken. Gelukkig was er nog Westmalle Tripple en de oogverblindende Pascale Bal om de pijn te verzachten. (gdb)’

Op de borden 3 en 4 werden er ook geen puntjes behaald. De tegenstand was iets te sterk voor Paul en Karel.

Op het eerste bord speelde ik ondertussen met wit een rustige remise tegen Paul Van Herck, het boegbeeld van de gelijknamige club. Mijn bedoeling was eigenlijk te openen met Pf3, maar toen ik pardoes de e-pion vastgreep, moest ik iets anders bedenken. Het werd dus e4, wat uitmondde in een gesloten Siciliaan. Eén voor één werden de lichte stukken geruild, dan de dames, en vervolgens een stel torens. Mijn tegenstander probeerde hier en daar het spel nog wat gecompliceerder te maken, maar slaagde daar niet in. Remise dus, en zo behaalde de ploeg toch nog een half puntje.

De eerste ploegoverwinning laat op zich wachten, maar we kijken uit naar de confrontaties met de zwakkere ploegen uit onze reeks. Hoop doet leven, vooral op een zonnige namiddag, al dan niet met Pascale Bal.

Guy

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *