Een pijnlijke nederlaag tegen één van de zwakkere ploegen in reeks 4H en nul op vier na twee ronden. Dat is een bijzonder pijnlijk begin van het seizoen en de ploeg zal zich serieus moeten herpakken om niet in de problemen te geraken. Op bord 4 speelde Hendrik een veel te nonchalante en slordige partij tegen ex-SKOG’er Richard Bleijenbergh en verloor als vlug kansloos. Dat betekende voor de andere spelers dat er risico’s genomen moesten worden. Op bord 1 vond Benjamin een mooie combinatie die hem een pion en een betere stelling opleverde. Zwart maakte het dan nog eens gemakkelijker door niet optimaal te verdedigen zodat de stand 1-1 werd.

Op bord twee had Tobias, tegen voormalig SKOG-lid Enrique Vilarnau, in een op het eerste zicht gelijke stelling eveneens een maneuver gevonden om een pion te winnen. Wit verdedigde echter goed en kreeg met een actieve dame en een goed geplaatst paard dreigingen tegen de zwarte koning. Hierdoor vond zwart geen winstvoering en eindigde de partij in remise. Jeroen had op bord twee een goede stelling opgebouwd maar blunderde in het eindspel een kwaliteit weg door een eenvoudige dubbelaanval over het hoofd te zien. De partij bleek daarna niet meer te redden.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *