SKOG 3 moest deze ronde op verplaatsing naar Temse. Er werd niet gespeeld op de vaste locatie van Temse, maar in een fraaie zaal van het oude gemeentehuis. Vanaf de volgende interclub ronde speelt Temse bovendien op nog een andere plaats. Kortom, reden genoeg om aan het verkeerde adres op te duiken. Slachtoffer van dienst was Gert, die zelfs door de echtgenote van de verantwoordelijke van Temse naar een verkeerde locatie werd gestuurd. Wat een ploegkapitein lijden kan, en bijzonder spijtig ook voor Gert.
Er werd gelukkig ook nog geschaakt, en weer tegen een sterkere ploeg. Omdat SKOG 5 vandaag niet speelde, konden we rekenen op Ghislain en Frank.
Frank speelde op het vierde bord met wit zeer soliede en kwam uitstekend te staan. Nadat zwart een aanval op de koning kon vermijden, werd remise overeengekomen.
Op bord drie speelde Ghislain in het middenspel materiaal kwijt. Hij speelde nog verder in de wetenschap dat een fout snel gemaakt is, maar uiteindelijk moest hij opgeven.
Zelf kwam ik op het eerste bord met zwart terecht in een toreneindspel met een hoog remise gehalte. Wit had een vrijpion op de a-lijn, ik had op de koningsvleugel 3 pionnen tegen 2. Mijn tegenstander speelde het iets te onnauwkeurig, en nadat de torens van het bord verdwenen, kwam de witte koning niet meer op tijd om de oprukkende zwarte pionnen te stoppen.
Al bij al een behoorlijk resultaat, maar nog altijd geen matchpunten.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *