Dit was de ronde waarin alle SKOG-ploegen tegen een topper uit hun reeks moesten spelen. Zo moest SKOG 4 het opnemen tegen Noorderwijk 1, derde in de tussenstand en bijna honderd punten sterker. De match begon echter perfect voor de thuisploeg toen Hendrik op bord 4 zijn favoriete draak kon spelen. De witspeler zag het gevaar te laat komen, liet het kwaliteitsoffer op c3 gebeuren en stond na zo’n dre kwartier mat. Op bord twee had Tobias in de Beverwijkvariant van de Berlijnse verdeding tegen het Spaans een pion geofferd voor een loperpaar en actieve stukken. Na zeventien zetten werd een eindspel bereikt waarvan de theorie beweert dat de stelling gelijk is. Tien zetten later bleek de theorie nog gelijk te hebben ook en eindigde de partij met een eeuwig schaak in een toreneindspel.
Op bord drie speelde Jeroen tegen de voor sommige SKOG’ers nog wel bekende Pierre Guldentops. Deze zetten en traditionele koningindische partij op en kreeg na de opening de betere stelling. Wit verdedigde echter goed en kon alle dreigingen nog net parreren. Ook deze partij werd uiteindelijk remise. Op bord 1 had ook Benjamin het moeilijk. Hij kwam een pion achter en moest zich verdedigen in een toreneindspel. Dit deed hij lange tijd zeer goed totdat hij, met de remise in zicht, in de fout gin en alsnog verloor. Spijtg, want dat kostte SKOG 4 een matchpunt. Anderzijds is 2-2 een uitslag waar we vooraf best tevreden mee waren geweest.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *