Vandaag was het een belangrijke match in de strijd tegen de degradatie. Als voorlaatste in de rangschikking speelden we tegen het één plaatsje hoger geklasseerde Excelsior. Omdat de tegenstander van Guy kwam niet opdagen, was 1 winstpartij of 2 remises voldoende.
Gert had met zwart een zeer goede stelling bereikt. Wit zat aan koningszijde opgezadeld met een geïsoleerde h pion en een dubbelpion op de f lijn, en had ook nog een geïsoleerde centrumpion. In plaats van rustig de stelling verder uit te bouwen, nam Gert de centrumpion met de dame. Alle stukken van wit kwamen nu actief te staan en er verschenen allerlei taktische dreigingen op het bord. Niet veel later moest Gert opgeven.
De parij van Karel verliep in sneltreinvaart en leek wel een rapid partij. Karel nam het initatief, kwam een pion voor, en rondde de partij vlot af in het eindspel.
Quinten was heel aanvallend aan de parij begonnen. Even leek de aanval zich wat moeilijker te kunnen doorzetten, maar zijn tegenstander maakte het Quinten makkellijk door zich mat te laten zetten.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *