Tessenderlo stond net voor ons in het klassement maar hun team was wel zo’n honderd punten sterker dan SKOG 4. De match begon slecht voor de bezoekers toen Hendrik op bord 3 een betere stelling door slordig spel verknoeide. Hij probeerde nog een wanhoopsaanval door zijn dame te offeren maar ook dat mocht niet baden. It makes up in desperation what it’s lacking in attack, placht Nikolaas dan te zeggen. Al vlug maakte Bart, invaller voor Benjamin, gelijk toen hij met een mooie combinatie de dame van zijn tegenstander won.
De partijen op de eerste borden duurden veel langer. Op bord 2 had Jeroen na een openingsfout van zijn tegenstander een actievere stelling. Hij kwam met zijn toren binnen op de zevende rij en won twee pionnen met een combinatie op f7. Het eindspel was dan een simpele tehnische winst. Op bord 1 kreeg tobias een koningsgambiet tegen. Zijn stelling leek er problematisch uit te zien maar na een schijn-pionoffer kreeg hij een betere pionenstructuur en een goed paard tegen een slechte loper. Na veel maneuvers won zwart uiteindelijk een pion die dan in het eindspel naar de overkant marcheerde. Red Bull & vodka drinken tot vijf uur ’s morgens help blijkbaar om creatief te spelen…
In totaal dus een 1-3 overwinning waardoor SKOG 4 vrijwel zeker is van het behoud.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *