Voor de laatste ronde stond SKOG 3 derde, op één matchpunt achter op de leiders Woluwe 1 en CRELEL 4. Wij speelden tegen Woluwe terwijl CRELEL bezoek kreeg van de nummer vier in de stand. Op bord 1 probeerde Wout uit een Engelse opening een aanval op te zetten op de damevleugel. Daar moet ergens iets mee misgelopen zijn want hij kwam een stuk achter, weliswaar voor actief spel. Dit tegenspel bleek genoeg te zijn om het stuk terug te winnen, waarna de stelling volledig remise was. Ondertussen har Gert, op bord 3,zijn tegenstander volledig overspeeld. Zijn rechtstreekse koningsaanval met twee paarden en dame bleek door te slaan.
Op bord twee speelde Tobias tegen Henri Winants, Belgisch kampioen in het jaar lang geleden. In een Konings-Indische opening speelde wit een agressieve nevenvariant met een snel h4 en h5. Wit misrekende zich echter en verloor in de complicaties een stuk. Zwart had nog wel wat werk om zijn stelling uit de knoop te halen maar won uiteindelijk wel, en de matchwinst was dus binnen. Bart, ten slotte, speelde een partij die van begin tot einde gelijk leek op te gaan. Uiteindelijk werd het pionneneindspel remise. 3-1 winst dus. Spijtig genoeg bleek dat CRELEL 4 ook gewonnen had, met 3.5-0.5. Daardoor dus geen titel voor ploeg 3, maar wel een mooie tweede plaats.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *