Wat een overwinning moest worden, werd uiteindelijk een gelijkspel. Met 3-3 kwam Burcht al bij al goed weg. Of Skog 1 liet het liggen, het is maar zoals je het bekijkt.
– Pascal hield tot in het verre eindspel gelijke tred met zijn tegenstander: elk een toren, licht stuk en drie pionnen. In tijdnood vond zwart een manoeuver dat hem een pion moest opleveren. Dan nog was het verre van eenvoudig. Maar wit pareerde verkeerd en moest meteen opgeven wegens mat of torenverlies.
– Nikolaas kreeg een serieuze aanval over zich, werd opgezadeld met vreselijke zwaktes op de zwarte velden en verloor een pion. Maar zoals gebruikelijk vond zwart iets creatiefs als tegengewicht. Net genoeg voor remise.
– Jan had licht openingsvoordeel en zette dat om naar een duurzaam plusje in het eindspel. Maar net toen het oogsttijd werd, ging hij in de fout. Plus werd min en het eindspel met gelijke lopers bleek technisch verloren.
– Willem verloor eerst een pion, maar kreeg meer dan genoeg compensatie. Hij won zijn pion terug en kreeg een gewonnen stelling. Jammer genoeg ging het ook op dit bord fout, met remise als gevolg.
– Dries en Patrik wonnen, maar helaas zonder dat uw verslaggever daar veel van zag. Proficiat hoe dan ook! (Jan)

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *