Deurne 3 trad sterker aan dan in hun eerste ronde (gemiddeld 108 elo hoger dan wij) en dus wisten we dat het niet simpel zou zijn en dat een 2-2 een mooi streefdoel was. Om 18h zaten we nog voltallig te wroeten, geef toe dat we er voor gevochten hebben. Er waren skogspelers in de zaal die al om 15h met moeder de vrouw een zonnig wandelingetje konden gaan maken. Jef had het eerst gedaan, naar eigen zeggen speelde hij een witte Colle, Zukertort variant (!), waarbij de remisegrens nooit ver weg was. Het was spijtig genoeg het laatste halfje dat we konden scoren. Even later won de kleine 12-jarige Tamer een 60+ zetter van een 60+ speler en kon ik mijn zwarte stukken inpakken. Ook hij speelde iets dat me aan Colle deed denken, d4, Lf4 met h3, c3 en e3. Of heet zo iets het Londen systeem ? Hij kwam uit een schermutseling op de damevleugel met loper en paard tegen toren en pion plus nog dame en torens, een dame werd geruild, een toren werd geruild maar de combinatie der twee lichte stukken bleek sterker dan de toren. Wel opgevoede jongen, Tamer, voor het eerst in de geschiedenis van onze interclub zag ik iemand van de tegenpartij mee helpen al onze stukken en borden afruimen, in afwachting van het einde der partij op bord 1. Voor het zo ver was had Heidi verloren. Ze speelt een voor haar nieuwe verdediging op e4 (uit strategisch-logistieke redenen houden we geheim welke !) en kwam in een complex boeiend middenspel terecht, waar haar tegenstander, oude bekende Henri Seret zijn terugkomst naar het competitieschaak na acht jaar, kon vieren met een nipte, zwaar bevochten overwinning. Nog feller bevochten was de partij op bord 1. Rudi en Meir kruisten de degens tot half acht. Wits Catalaan bracht niet te veel voordeel, a6, b5 en Lb7 deden goed hun werk en de heren kwamen in een eindspel terecht van T+3p elk, met zwarts actievere koning. Wits toren ging er af, voor zwarts laatste pion, maar de a+b pion konden het niet halen tegen de overgebleven toren.
Remise moet je verdienen. Drie keer lukte het net niet, we leden een wel erg zware nederlaag, de naakte cijfers bekijkend, maar het verschil was naar ons gevoel een flink pak kleiner dan wat als uitslag de geschiedenisboeken ingaat. Volgende keer zijn we … bye !! Afspraak slechts op 18 november, tegen Schilde 1, een ploeg met gemiddeld 250 elo meer. Zullen we misschien eerst maar op conclaaf gaan ? Gewoon er voor vechten, als gisteren.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *