Tegen een sterker Borgerhout kwam SKOG 1 al gauw 2-0 achter. Voor onze buren bleek dat voldoende om het matchpunt binnen te halen. De 4-2 was al bij al logisch.
– Pascal speelde een erg degelijke partij op bord 1. In de openingen offerde hij een pion tegen René Beniest, die ook zijn tegenstander is in ons lopende clubkampioenschap. Wit behield de pion, maar na ruil van een aantal lichte stukken liep alles een beetje vast op de damevleugel. Remise.
– Nikolaas blijft de nog niet ontgonnen beginzetten in de opening aftasten. Na vijf zetten stond er alweer iets op het bord dat allicht nog niet eerder voorkwam. Zoals hij zelf zei: ‘Eigenlijk stonden zowel wit als zwart verloren’. De stelling was dan ook complex, beide kleuren hadden zwaktes en na wat proberen werden de punten dan toch maar gedeeld.
– Bart sukkelde al gauw met achterstand in ontwikkeling tegen Roeland Mollekens. Die liet zich niet pramen, begon aan een koningsaanval en profiteerde optimaal van de slechte samenwerking tussen de zwarte stukken. Met een kwaliteitsoffer maakte hij het uit. 1-0
– Jan zadelde zijn tegenstander op met een slechte loper en een achtergebleven pion. Met een mooi paardoffer (dat zwart niet mocht aannemen) rijfde hij de kwaliteit binnen, maar toen begon de motor de sputteren. In plaats van het toren-tegen-lopereindspel consequent door te spelen en proper te winnen, wikkelde hij af naar een pionneneindspel dat ondanks alle schijn niet te winnen bleek. Aan het eind had hij wel Dame + pion tegen Dame voor, maar die technische klus bleek te hoog gegrepen. Remise.
– Willem zat al gauw in een eindspel waarin hij wel een vrijpion had, maar zijn tegenstander had meer dan voldoende compensatie met een sterk loperpaar. Zwart moest secuur spelen om de remise te halen, maar dat lukte.
– Dries stond na de opening prima tegen oude bekende Tony Peleman. Die staat echter gekend om typische, verrassende manoeuvers (“altijd houdt hij je wel op een of andere manier bezig”). Daar had Dries geen ervaring mee. Hij kwam slechter te staan en sneuvelde ten slotte door ene familieschaak. 1-0

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *