Vorige ronde hadden we nog gestunttegen een sterke tegenstander maar die topvorm is blijkbaar al weg. Met CREB 2 hadden we een tegenstander waar we van moesten kunnen winnen, maar dat bleek zwaar tegen te vallen. Op bord 1 had Wout als enige een sterkere speler tegenover zich. Al van in de opnening ging het volledig fout voor hem en hij werd kansloos van het bord gezet. Op bord vier bakte ook Bart er niet veel van. Zijn jeugdige tegenstander speelde een agressieve opening en toen zwart even niet goed oplette ging hij met een stuk lopen. Zoals wel vaker gebeurt bij jeugdspelers bleek de witspeler in het eindspel echter niet zo goed thuis te zijn. Zwart creëerde een stel verbonde vrijpionnen en wit stelde dan maar snel remise voor, wat werd aangenome. Achteraf bleek dat zwart eigenlijk zonder veel risico had kunnen doorspelen, maar gezien het begin van de partij mogen we blij zijn met een half punt.
Op bord 2 had Tobias een gemakkelijke dag: zijn tegenstander liep in een variant van wat in de boeken bekend staat als Noah’s Ark trap. Hij bleef met een stuk minder nog een tijd verdedigen maar uiteindelijk was de winst van zwart onvermeidelijk. 1.5-1.5 dus, en de uitslag van de match hing nu volledig af van Gert. Die speelde een partij met wisselende kansen: hij kwam slecht uit de opening, leek dan een doorslaande aanval te krijgen maar kwam, toen de aanval spaakliep, in een verloren D vs. TTL eindspel terecht. Net toen de partij, en daarmee de match, verloren leek ging zwart op zet 38 door zijn vlag. Uiteindelijk wonnen we de match dus, met een dosis geluk, met 2.5-1.5.
We hebben nu vijf matchpunten uit acht en staan derde in het klassement. De eerste drie in de tussenstand steken wel wat boven de rest uit, dus een podiumplaats halen lijkt moeilijk te worden.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *