Een lange dag, een heel lange dag, om kwart na tien vertrokken thuis, om helemaal elf uren later terug thuis te komen. En oeps, dan nog een verslag(je) te schrijven. Maar ik klaag niet, ’t zijn heerlijke dagen. Eerst les aan de kinderen van stap 2, en dan sitopresto naar Overpelt. Langs Ham, om het drukke Mol te vermijden, met hun BK veldrijden. Drie skogploegen reden naar Overpelt ! Helaas echter slechts tweeënhalf zoals reeds vermeld in het verslag van Skog 2. Toevallig nu donderdag is het bestuursvergadering, dit moet natuurlijk besproken worden. Van de 10 aanwezige skoggers verloor alleen onze Rudi (Luyten), met zwart op 1. Hij kreeg in zijn Grünfeld-indisch met Lg5 een geduchte tegenvariant op tafel, met heel veel tactische wendingen, en met Pg5, Lc4 en Db3 allen hangend aan pion f7. Rudi dacht oceanen van tijd bijeen, en riposteerde met Da5 en c5xd4. Heel goed en diep doordacht. Hij hield er een stuk aan over tegen 2 pionnen, plus een berg zetten in nog weinig tijd. Zag er buitengewoon goed uit. En net als je denkt dat hij het doorsparteld heeft, en als triomfator uit die bloedstollende op-leven-en-dood partij naar buiten komt, heeft wit nog één, één mager, één enkel kansje dat hij terecht met beide handen grijpt en de arme Rudi op h4 met Lg3 mat zet.
Nog geen ramp voor de ploeg, want eerst had Heidi gewonnen ! Om twintig voor drie al, na 14 zetten. Gelukkig had ze een leesturf bij, ‘De Turk’. (Is dat een schending van de privacy ??, sorry Heidi) Wit-Italiaans, groot rokeren (!), T op g1, hupsakee en mat zetten die koning. Ze straalde het al uit van bij het vertrek : let op, ik voel mij niet alleen goed maar ik ben ook gewoon steengoed, ik heb eergisteren in de ZT op bord 1 in de 3e afdeling gewonnen. Jef speelde een zwarte Pirc, verkreeg met zwart een paard op g3 als een luis in de witte pels, om het eventjes nadien ongedwongen te ruilen tegen het nog niet ontwikkelde, passieve lopertje f1 ? Wat later werd remise overeengekomen, in een iets slechtere stelling voor Jef. Ik speelde, zoals toch al bekend is, 1c4. Er kwam …e5 2g3 Pf6 3Lg2 Pc6 4Pc3 d6 In dit type Engels kan je voortzetten met d3 of met d4. Hier is, na d6 mijn repertorium 5Pf3 Le7 60-0 0-0 7d4. Een typisch vervolg met activiteit op de damevleugel, wat op zet 19 uitmondde in een winst van pion d6 (!). Vanaf nu werd het (f)link tactisch, met behoud van het witte overzicht, en het punt kwam naar huis na 37 zetten. Wat als gevolg had dat de ploeg haar tweede overwinning boekte dit seizoen. Nipt maar verdiend. Moe maar tevreden, of hoe heet dat.

En nu, huiswaarts, na één drankje bij de gastheren. Om kwart na zes vertrokken, om kwart na acht in het MLS. Anderhalf uur hebben die sm*** van … die 20.000 automobilisten op de ring van Mol gegijzeld die van het veldrijden kwamen, om hen elk in een pijpje te laten blazen, en wij zaten daar natuurlijk middenin, wij argeloze schakers te goed en te naïef om iets verkeerd te doen in de wereld van het grote publiek en het grote geld.

Rudi begeeft zich ongewild veelvuldig op gevaarlijk ijs. Herinner u vorig jaar ‘een boot op het strand’ in Wijk aan Zee. Ook toen anderhalf uur aanschuiven, voetje voor voetje. Zaterdag 19 jan 2013 gaan we terug, hij en ik, voor een nieuw weekendje Tata Chess. In Wijk aan Zee. Een extra dikke duffelcoat meenemen, that’s what’s life is all about.

En tenslotte : niet vergeten : volgende IC niet binnen 14 dagen, maar pas op 3 feb !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *