Zottegem 2 kwam niet op in zijn sterkste opstelling en daar heeft SKOG1 optimaal van geprofiteerd. Het werd een verdiende 4-2 overwinning.
– Pascal had de hele partij initiatief en ruimteoverwicht. Dat vertaalde zich uiteindelijk in stukwinst. Met T+P tegen T en slechts enkele pionnen op het bord leek zwart uitzicht te hebben op remise, maar wit liet het nooit zo ver komen. Hij sneed de vijandelijke koning mooi af en liet de resterende pionnen het werk doen. 1-0
– Nikolaas kwam zoals gebruikelijk niet zo goed uit de opening, leek volgens omstaanders totaal paraplu te staan, maar creëerde weer eens iets uit niets. Tactische grappen leverde hem de dame op tegen toren en paard in een stelling waarin zijn tegenstander voortdurend initatief had. Dat de partij remise eindigde is enkel door Hogere Machten te verklaren. En door de spelers zelf allicht.
– Bart probeerde vroeg in de opening voordeel te halen uit een vijandelijke koning die te lang in het midden bleef staan, maar zwart had een een dubbelpion in het centrum waar hij zijn stuk rond posteerde. Er bleek geen doorkomen aan, misschien stond wit zelfs minder. Maar blijkbaar hadden geen van beiden zin om door te gaan en dus werd de vrede getekend. Remise.
– Jan maakte na de opening snel gelijk, ruilde de dames en weigerde remise in een stelling van 2T + L elk. Met een pionnenmeerderheid op de damevleugel zaten er winstkansen in, al verdedigde wit zich waarschijnlijk te passief. Toen zwart een vrijpion creëerde moest wit terug. Met een mooi loperoffer kreeg zwart een winnende stelling. Dat hij ergens een snellere winst miste (Tc1) was enkel jammer voor de partij. 1-0
– Willem speelde de opening ondernemend en had van bij de start licht voordeel. Na wat stukkenruil kreeg hij kansen om zijn eigen damevleugelpionnen op te spelen. Helaas miste hij een kans op pionwist. Bovendien stonden er ongelijke lopers op het bord. Daarmee slaagde zwart erin zijn stukken zo te zetten dat er geen doorkomen aan was. Remise.
– Dries maakte vrij snel remise, maar uw verslaggever zag helaas niet hoe dat precies in zijn werk ging.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *