Mechelen 2 stond voor deze ronde derde, met twee punten meer dan SKOG 3, maar kwam toch met een op papier zwakker opstelling dan die van ons. Jeroen had op bord drie als eerste vrij snel gedaan. Een remise in een stelling die misschien iets beter was voor hem maar zeker niet veel. Op bord vier speelde Gert een vrij tactische partij die uitmondde in een eindspel met zware stukken. Daarin kon hij op de tweede lijn binnenkomen en zo de eerste winst van de match binnenhalen.
Wout, op het eerste bord, zette een typische aanval op tegen de zwarte fianchettostelling op de koningsvleugel: h2-h4-h5xg6, stukoffer op g6 en binnenvallen langs de h-lijn. Even leek zwart een tegenaanval te krijgen, hij won de toren op a1, maar uiteindelijk gaf wit als eerste mat. Tobias speelde de langste partij, en ook die met de meest wisselende kansen. Hij kreeg met zwart een Max Lange-aanval voorgeschoteld en koos ergens een verkeerde variant. Uiteindelijk moest hij een eindspel met een kwaliteit minder in gaan, waarin zwart echter veel activiteit ontwikkelde. Wit bleef te lang op winst spelen, in plaats van naar een remise af te wikkelen, en verloor uiteindelijk nog het dame-eindspel nadat beide partijen gepromoveerd hadden.
Een mooie 3.5-0.5 overwinning dus. SKOG 3 heeft nu tien matchpunten en komt daarmee terug in de subtop van het klassement. De twee eerste plaatsen lijken wel buiten bereik.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *