Blijkbaar hoefde het voor KGSRL niet echt in de hogere reeksen, want zondag kregen we een serieus versterkte ploeg tegenover ons. De 3-3 die we uit de brand sleepten, is dan ook een goed resultaat, al zat er zelfs meer in.

– Bord 1: een zongebruinde (of beter: zonverbrande) Pascal leek op zijn Scandinavisch goed uit de opening te komen, maar Pb8 ontwikkelen bleek een groter probleem dan het leek. Wit zorgde er met voortdurende dreigingen voor dat het paard op stal moest blijven, lokte verzwakkingen uit op de koningsvleugel en trok ten aanval. Zwart kon niet alle dreigingen pareren en toen zijn tegenstander met een knap dameoffer de verdediging opblies, was de partij voorbij. 1-0
– Bord 2: Nikolaas leek lange tijd een goede stelling te hebben. Het is me niet duidelijk waar het precies misliep, maar door een blunder verdween het punt richting Gent. 1-0
– Bord 3: Bart stond lange tijd moeilijk. Met de DTT+P tegen DTT+L moest hij voortdurend dreigingen afweren. Afwikkelen was moeilijk, want wit had de verst verwijderde vrijpion en de loper was sterker dan het paard. Toen er nog enkele pionnen van het bord verdwenen en de remise in het zicht kwam, ging zwart helaas in de fout. Stukverlies en 1-0.
– Bord 4: Jan pakte het openingsopzet van zwart (1.e4 d6 2.d4 Pd7) agressief aan en dat leverde hem een pion op, die de hele partij op d6 bleef staan. Zwart had wel compensatie via het loperpaar, maar vond geen plan om daar voordeel uit te halen. Integendeel, een verkeerd manoeuvre kostte hem een tweede pion. Toen zwart bovendien in een matnet terechtkwam, restte hem weinig anders dan op te geven. 0-1
– Bord 5: Willem speelde een degelijke partij, zoals we van hem gewend zijn, en verzilverde ruimtevoordeel met stukwinst en een duidelijke 0-1.
– Bord 6: Dries was als laatste aan de slag en wist dat hij moest winnen, wilde de ploeg nog een punt pakken. Het zag er voor hem niet zo goed uit: zwart had alle kanonnen op f2 gericht en offerde op duur ook een kwaliteit. Dries panikeerde echter niet en verhing de bordjes door zelf op koningsaanval te spelen. Het resultaat: mat en 0-1.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *