Met de eindmeet en daarmee onze titelkansen in zicht, was er toch enige zenuwachtigheid merkbaar. Tegenstander Europchess stond hoog gerangschikt ondanks lagere Elo’s en met de hete adem van KGSRL5 in de nek, moest er gewonnen worden. Dat lukte uiteindelijk royaal, met 4,5-1,5.
– René (1) bouwde een overwegende stelling op en leek tactisch het laken naar zich toe te trekken, maar de stelling was complex en voor zwart lukte het net om zijn zaakjes bij elkaar te houden. Na de afwikkelingen kwam er een eindspel van ongelijke lopers op het bord. Wit had een pion meer maar raakte niet verder. Remise.
– Jan (2) was eerst klaar. Hij koos voor een variant met snelle dameruil en verdere stukkenruil. Vervolgens zadelde hij wit met een zwakkere pionnenstructuur op en koos dan voor een eindspel met paard tegen loper, dat er remiseachtig uitzag. Daarin koos wit echter niet het juiste plan. Zwart speelde het zonder fouten uit. 1-0
– Nikolaas (3) verzeilde al gauw in een scherpe stelling, waarin hij een pion op de damevleugel gaf om door te breken op de koningsvleugel. Zwart verdedigde zich goed, maar overzag een matcombinatie. 1-0
– Pascal (4) koos eveneens voor scherp spel en moest al van in de opening improviseren. Er zaten allerlei offers en schijnoffers in de stelling, wat veel rekenwerk vergde. Met een pionoffer ging de aanval verder, maar de tijd slonk en de stelling was verre van duidelijk. Omdat we op dat moment al twee punten voor stonden, aanvaardde Pascal remise.
– Bart (5) had naar eigen zeggen iets meer maar ook niet genoeg. Hij kon de stelling wel opblazen maar vertrouwde de zaak niet. Niet dus en remise.
– Constantin (6) zag hoe wit er alles aan deed om een solide stelling op te bouwen, zag ook de remise al naderen en besloot toen een pion te offeren. En nog een. Het kwam tot een dubbel toreneindspel waarin hij zijn pionnen een voor een terugwon, met bonus. Ten slotte ging er nog een pion af en moest wit plooien. 1-0

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *