Een zenuwslopende namiddag, dat werd de laatste ronde van de IC. Niet alleen omdat iedereen met een half oog volgde wat de eerste ploeg zou doen, maar ook omdat SKOG 3 zelf zich nog moest redden. We speelde tegen degradatiekandidaat Geel 3, en hoewel wij met de sterkste opstelling van het seizoen speelden had Geel zich ook versterkt.
De match begon goed toen Jeroen op bord drie materiaal kon winnen en met goede techniek het eerste punt binnenhaalde. Patrik, op twee, had een complexe, maar niet slechte, stelling toen hij een tactische afwikkeling overzag en zijn dame moest geven voor toren en stuk. Hij probeerde nog een vesting te bouwen om remise te houden maar het mocht niet baten.
1–1 dus, en voor eerste bord Wout ging het ook niet goed. Hij probeerde lange tijd een eindspel met ongelijke lopers te verdedigen, maar de twee vrije pluspionnen stonden te ver uit elkaar om te kunnen tegenhouden. Tobias had in het middenspel een toren gewonnen voor loper en pion, maar wit kreeg veel activiteit met een koningsaanval. Uiteindelijk kon deze slechts afgeslagen worden door, tijdelijk, een tweede pion te geven. Het eindspel toren, loper en zeven pionnen tegen twee torens en vijf pionnen was misschien zelfs wel beter voor wit. Wit maakte echter foutjes, en uiteindelijk kon zwart twee pionnen terugwinnen om naar een eindspel loper en drie pionnen tegen toren en drie pionnen af te wikkelen. Dit einspel kon nog steeds op remise gehouden worden, maar zwart bleef druk zetten en onnauwkeurigheden uitlokken. Ten slotte kon zwart de kwaliteit teruggeven om met een vrijpion over te lopen en gaf wit om twee minuten voor acht, na hondereneen zetten, op.
De match eindigde dus op een 2–2 gelijkspel. Dit bleek achteraf erg belangrijk, want Leuven 3 had zich voor de laatste ronde ook serieus versterkt en gewonnen; bij 1.5–2.5 verlies zouden we met één bordpunt te weinig gezakt zijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *