Dat SKOG4 niet meteen voor de prijzen gaat spelen is na 2 speeldagen al wel duidelijk. Al is dat ook niet meteen de bedoeling van een jeugdploeg, waar het er in eerste instantie op aankomt om speelgelegenheid te krijgen en ervaring op te doen.

Op bord 1 kwam ik met licht voordeel uit de opening. Toen mijn tegenstander een remise-aanbod weigerde (ondanks een op dat moment 2-1 voorsprong) heb ik misschien iets te uitdrukkelijk op winst willen spelen. Ik dacht met een paardoffer op h6 de koningsstelling te kunnen openbreken, maar mijn tegenstander verdedigde het allemaal keurig. Ik kwam bovendien nog in een vervelende tijdsnood terecht. Na het overleven van de tijdscontrole restte mij niet veel meer dan op zoek te gaan naar een eeuwig schaak maar mijn tegenstander doorzag al mijn plannetjes. Na nog wat gespartel en na ruim 5u moest ik mijn meerdere erkennen : 0-1

Op bord 2 kwam Ruben goed uit de startblokken. Hij had het initiatief en kwam een pion voor. Hij liet echter toe dat de vijandelijke dame de koningstelling kon binnendringen. Om zich eruit te redden moest hij dan een kwaliteit geven. Er leek nog even hoop toen zijn tegenstander een vrijpion ver liet oprukken, maar toen deze pion geneutraliseerd werd, was het over-and-out: 0-1

Op bord 3 mocht de tienjarige Nicolas spelen. Toen ik voor het eerst van mijn stoel kwam was zijn partij al afgelopen : 0-1

Op bord 4 nam Bert van bij het begin het initiatief in handen en maakte het vakkundig af : 1-0. Na winst vorige week voor SKOG6 een 100% score. Dat belooft voor de toekomst!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *