In theorie moet je tegen een op papier veel zwakkere tegenstander voor de 4-0 gaan, maar dat is meestal niet zo simpel. Mechelen 7 hield tegen onze standaardploeg tot 16h goed stand, maar toen brak toch de veer en werd het al bij al nog vrij gemakkelijk een walk-over : 4-0. Mijn voorspelling van vorige week lijkt uit te komen : we spelen voor de 2e plaats. Er is nog één ploeg met 2 x winst, Schilde 2 van vorige week. Een nieuwe voorspelling : de strijd om plaats 2 zal gaan tussen ons en NLS2. Voilà, een verslagje voor het hele seizoen in een notedop. En nu maar om te beginnen eens gaan winnen bij Borgerhout binnen 14 dagen ! Anekdote : voor het eerst sinds mensenheugenis speelde ik geen 1.e4 e5 met zwart maar 1..,c6. Uitbreiding van het openingenrepertorium heet zo iets. Ik vond dat er nogal snel iets symmetrisch op het bord kwam naar mijn smaak, maar ook na 15 zetten moet wit het blijven goed doen.

Iets anders : het zou kunnen dat er ditmaal geen verslag verschijnt over de match van skog 1 omdat JT om diverse redenen grote gedeelten van het verloop der partijen miste. Laat me zeggen dat er bij een stand van 2.5-2.5 tegen Mechelen 1 bij de laatste partij, die van Pascal, een verlies dreigde met een en dan twee pionnen minder. En dus nul punten na twee ronden. Maar Pascal slaagde er in extremis nog in zijn torens op de 7e rij te zetten, en warempel nog met zijn koning mee in een mataanval te kruipen ! Met winst tot gevolg !! Een klassiek voorbeeld van taaie weerbaarheid en vechtlust voor de ploeg.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *