Landen 1 is de sterkste ploeg in 4F, dus een nederlaag was te verwachten. Toch heeft de ploeg zich goed geweerd tegen een 200 punten sterkere tegenstander. Bart, op bord vier, was als eerste klaar. Hij kwam passief uit de opening, maar er was voor zwart geen doorkomen aan met een logische remise tot gevolg. Op bord drie had Tobias met zwart wat problemen op de damevleugel na een rare opening (1.Pf3 Pf6 2.c4 g6 3.b4!?). Zwart verdedigde echter goed en kreeg uiteindelijk zelf een vrijpion die naar b1 stormde. Wit moest een stuk afstaan, en ging dan snel ten onder.
Op bord één ging Wout ten onder in een complexe stelling met een geïsoleerde damepion. De beslissende partij was dus die van Jeroen, met wit op bord twee. Die partij zag er op een bepaald moment veelbelovend uit, met een vrije pluspion op de a-lijn. Wit ruilde echter wat overhaast af naar een pionneneindspel dat bij nader toezien verloren bleek. 2.5-1.5 verlies dus, en SKOG 3 blijft steken op één matchpunt.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *