Burcht 1 – Skog 2

Vandaag zonder el capitán, die moest ploeg 1 depanneren. Gelukkig kregen we een waardige vervanger in de hoedanigheid van Jef De Meyer.
We mochten, moesten of hadden de eer het op te nemen tegen de nummer 3 in de stand, deze ontmoeting kon wel eens beslissend zijn voor de 2e plaats.

Op bord 1 zat ikzelf. Er gebeurde weinig tot niets, de tegenstander koos voor Colle/London en de vrede was snel een feit.

Bij Dries verscheen een soort van Pirc of Leeuw. Dries vond het allemaal wat saai, besloot toen maar om va-banque te spelen en gooide er een paar pionnen tegenaan. Iedereen had een andere mening maar op een bepaald moment stond hij stuk, kwaliteit en een half dozijn pionnen achter. Met de compensatie die hij had won hij in tijdnood alles terug en weefde hij een mooi matnetje. 1-0

Jan, kapitein ad interim, kreeg een Trompowski voorgeschoteld. De tegenstander kreeg, optisch toch, een aantrekkelijke stelling maar Jan wist op het gepaste moment de boel te neutraliseren. Naar eigen zeggen heeft hij misschien wel een kans laten liggen.0,5-0,5

Op bord 4 zat huurling Jef en volgens ploeg 7 speelt hij voorzichtig. Ik vraag me alleen af hoe ze daar in die 7e ploeg eigenlijk spelen want Jef gooide er gewoon een dubbelpionoffer tegenaan en blies nog net niet alle bruggen achter zich op. Hij moest wel in een halfje berusten. 0,5-0,5.

Al bij al een mooie overwinning en ik denk dat el capitán tevreden zal zijn. (Lino)

Inderdaad! Zijn dag was meteen weer goed! (El Capo)

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *