Tegen TSM, derde in de stand, zag het er naar uit dat SKOG 3 weer een zware dag tegemoet ging. Op bord drie kwam Tobias slecht uit de opening, maar kon in de ontstane complicaties toch tegenspel vinden. Nadat beide spelers beurteling pionnen weggaven werd in een eindspel met gelijk materiaal remise overeengekomen. Bart, op bord vier, kwam wel redelijk goed uit de opening maar speelde vervolgens een aantal passieve zetten en werd van het bord gedrukt.
Wout offerde op het eerste bord een stuk voor initiatief. De witte activiteit leverde een vrije a-pion op die uiteindelijk voor de winst zorgde. Op bord drie viel Patrik in. Hij speelde een Hollandse verdediging waarin wit de theroie vermeed door snel Lc1-g5xf6 te spelen. Na de tijdnood kwam er een eindspel op het bord waarin zwart een pion meer had maar op z’n hoed moest zijn voor een sterke witte loper. Uiteindelijk werd dit eindspel, in een nog vrij complexe stelling, remise gegeven.
2-2 du in totaal, en SKOG 3 scoort een zeer welkom mtachpunt.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *