SKOG6 vertrok vol goede moed naar Westerlo op zoek naar de eerste matchpunten. Tot eenmaal aangekomen bleek dat bord 1 van speeldag 1 verhuisd was naar bord 4… David tegen Goliath dus op elk bord.

Op bord 4 was het intrinsieke waardeverschil het grootst. Toen ik voor het eerst van mijn stoel kwam, stond Ruben na een zet of 10 al een vol stuk en een pion in het krijt, wat niet meer goed te maken was : 0-1.

Aan alle mooie liedjes komt een einde… na een reeks van 12 (!!!) winstpartijen op rij in interclub, trok Bert vandaag op bord 2 aan het kortste einde. Geen schande, tegen een 1800+ speelde hij vrank en vrij voor winst in een grand-prix attack, maar de tegenstand van vandaag was van een ander kaliber dan gewoonlijk. Hij pareerde het offensief en nam vervolgens over. Bert verdedigde voor wat hij waard was, maar moest uiteindelijk het onderspit delven : 0-1.

Op bord 3 kwam Paul vandaag Mart vervangen. In een schotse partij kwam hij goed uit de opening en leek op een bepaald moment het laken naar zich toe te trekken. Maar in een uiterst complexe stelling met een onbalans van dame tegen 2 torens had zijn tegenstander het net iets beter ingeschat : 0-1.

Gert probeerde op bord 1 met zwart in een scandinavische partij een solide stelling op te bouwen tegen een veel sterkere tegenstrever. Een eerste remiseaanbod werd afgewezen, maar toen er afgewikkeld werd naar een dubbel toreneindspel met elk 5 pionnen werd de vrede alsnog getekend. ½-½.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *