De partij tegen Geel 3 begon in chaos… 2 van de 4 spelers waren om 14 u. aanwezig en na 3 zetten meldde de speler op bord 1 dat hij eigenlijk op bord 3 moest spelen… Na raadpleging van een arbiter werd er opnieuw gespeeld met de juiste bordvolgorde, voer voor discussie achteraf in het café…

Ruben op bord 4 verkeek zich op een loperoffer op h6. Zijn koning kwam bloot te staan en de verdedigende troepen gaven niet thuis : 0-1.

Als er op bord 3 iemand ging winnen, leek het heel de partij Mart te zijn. Hij stond altijd iets beter, of het voldoende was voor winst laat ik in het midden, maar een remise leek het minste wat je kon verwachten. Tot een blunder in het eindspel er anders over besliste. Stuk en partij weg : 0-1.

Gert offerde op bord 1 een kwaliteit in ruil voor een vrijpion. Zwart moest een toren teruggeven om de vrijpion onschadelijk te maken. Het resulterende eindspel was voor wit voldoende om het laken naar zich toe te trekken: 1-0.

Bert op 2 beleefde een moeilijke namiddag. In een slavische partij stond hij met zwart voortdurend onder zware druk. Hij verdedigde zich met hand en tand maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven : 0-1.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *