SKOG 3 mocht 2015 meteen beginnen met een zware opdracht: de ontmoeting tegen TSM 2, de koploper in de reeks. Tobias rekende een afruil volledig verkeerd uit en kwam in een verloren stelling terecht. Hij deed dan het enige wat nog mogelijk was: een kamikaze stormloop met de a-pion. Tot verrassing van vriend en vijand bleek dat te volstaan, en moest wit naar een remise eindspel afruilen om verlies te vermijden. Als tweede was Guy klaar, ook met een remise. Vanuit de opening was een zeer gesloten stelling ontstaan en hoewel wit weinig tijd overhad was hetniet duidelijk wat zwart kon doen.
Ondertussen verging het de wit spelers een stuk minder goed. Wout en Luc hadden beiden in het middenspel materiaal verloren. Op bord één probeerde wit nog een vrijpion op de koningsvleugel te krijgen, en op bord drie om met een stuk minder met twee verbonden pionnen op de damevleugelover te geraken. In beide gevallen kon zwart uiteindelijk echter toch winnen.
1-3 verloren dus. Op zich niet zo erg gezien de tegenstander, maar volgende ronde tegen Hoboken moet er absoluut gewonnen worden.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *