Voor de zevende ronde trokken we naar de schuur van Hoboken, de laatste in de stand. Ideaal om na een aantal mindere ronden nog eens te scoren. De tegenstanders ware vier Nederlanders, met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Normaal gezien zijn dat gegevens die tot voorzichtigheid manen, maar de match liep perfect voor SKOG III. Op bord twee maakte zwart al op de vijfde zet een fout, waardoor Tobias met de dame de toren op a8 kon nemen. Zwart probeerde dan nog lange tijd om de dame in te sluiten, maar uiteindelijk viel zijn stelling uit elkaar (deze partij is nu ook na te spelen op de site, voor de geïnteresseerden).
Wout had op bord één lange tijd een beter uitziende stelling, maar zijn initiatief was aan het verdwijnen. Hij nam dan maar remise aan, mede omdat Guy ondertussen ook een stuk gewonnen zodat de matchwinst zo goed als binnen was. De zwart speler op bord vier probeerde in een eindspel met een dame tegen loper en dame nog een eeuwig schaak te vinden, maar Guy had alles gezien.
Luc, ten slotte, had een Smith-Morra gambiet tegen gekregen. Hij stond in het middenspel bedrukt maar had een afwikkeling beter berekend dan z’n tegenstander. Uiteindelijk kwam er een eindspel op het bord met toren en h- & g-pion tegen paard, loper en h-, g- & f-pion, waarin Luc zonder veel problemen de weg naar winst vond. Een nodige, maar mooie, 0.5-3.5 winst dus.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *