Winst tegen KGSRL4 zou een zekere podiumplaats voor SKOG 1 betekenen, maar het mocht niet zijn. Parkeerperikelen en een clublokaal volop in de verbouwing waren extra factoren in ons nadeel. Gent kwam op basis van Elo bovendien sterker op, ondanks het feit dat René onze ploeg versterkte. Het werd een nipte 3,5-2,5 nederlaag. SKOG 1 eindigt daarmee op een verdienstelijke vierde plaats in het klassement. Een zorgeloos seizoen was het, en ook dat is natuurlijk positief.
René (1) werd al op zet 3 met een merkwaardige pionzet uit de boekjes gespeeld. Naar eigen zeggen stond hij altijd iets minder en speelde zijn tegenstander de stelling positioneel heel sterk naar de winst. Bart (2) speelde zoals eigenlijk het hele seizoen een erg degelijke partij, waarin hij een eindspel van slechte loper tegen paard wist te houden. Remise dus. Pascal (3) kwam slecht uit de opening. Zijn tegenstander had het centrum, ruimtevoordeel en voorsprong in ontwikkeling. Na dameruil leek zwart het ergste gehad te hebben, maar toen blunderde hij een pion en de stelling weg. ‘Beetje typische voor heel mijn seizoen’, zei Pascal achteraf. Snel vergeten en volgend jaar beter dus! Nikolaas (4) leek beter te staan in een eindspel met 2T+P en een vrijpion, maar zwart had een blokkadestelling waar geen doorkomen aan was. Remise. Jan (5) begon met een halfuur achterstand aan zijn partij, maakte wel snel gelijk in de opening en zocht toen tevergeefs naar meer. Na stukkenruil werd het ook hier remise. Dries (6) speelde een sterke partij waarin hij in het eindspel het verschil maakte. Tegen een opgerukte vrijpion kon zwart niets beginnen. Daarmee rondt Dries een uitstekend Interclubseizoen af. Mooi!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *