Vandaag kregen we Lier 2 op bezoek, en ELOmatig kon het alle kanten uitgaan. En dat gebeurde ook: eerst flaterde Jef op 3 door een torengeschenkje aan te nemen zonder te zien dat dit een dame ging kosten; nogal wat later bleek Kenneth op 4 gewonnen te hebben, alhoewel zijn stelling er doorgaans niet vrolijk uitzag. Daarna vroeg Bert op 1 of hij remise mocht bieden. Ik liet hem doen, het werd dus 1½-1½ en de volle last van twee matchpunten kwam op mijn bord terecht.

Mijn koningsaanval (waarin ik een kwaliteit geïnvesteerd had) was vastgelopen en dameruil kon niet meer vermeden worden, maar mijn stelling leek me toch wat voordeeltjes te hebben. Ik stelde remise voor, maar dat werd categoriek geweigerd, en dus ging ik op pionnenjacht en stukkenruil, wat uiteindelijk resulteerde in een T3-T5 situatie die ik na veel omzwervingen (en 86 zetten) in winst kon omzetten. Onze eerste matchpunten zijn binnen!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *