Sint-Niklaas 1 is op papier een van de zwakste ploegen. Toevallig kwam SKOG 1 op zijn sterkste op en de som van die beide gegevens leidde tot een 5,5-0,5 overwinning.
René (1) won een toreneindspel met pluspion nadat zijn tegenstander zich bij een combinatie had misrekend. Bart (2) zag in een minder stelling een vroeg remiseaanbod geweigerd, waarna zijn tegenstander echter zijn hand overspeelde en verloor. Pascal (3) maakte de fianchettoloper van zijn tegenstander volledig monddood en speelde op ruimtevoordeel. Zwart offerde een kwaliteit in de hoop op compensatie en gaf zelf een stuk om eeuwig schaak op het bord te krijgen, maar wit hield de zaken goed onder controle en won. Nikolaas (4) profiteerde optimaal van de samenwerking tussen fianchettoloper en toren om een pion te winnen. Wit zag geen tegenspel en gaf prompt op. Jan (5) strafte een openingsfout van zijn tegenstander af met pionwinst, maar de stelling was erg complex en zwart verdedigde zich bijzonder secuur. Wit gaf zijn pion terug in ruil voor sterke druk op de damevleugel, maar pas in tijdnood kraakte zwart. Dries (6) liet naar eigen zeggen een goede stelling in remise verzanden. Het toreneindspel leek winstkansen te bieden, maar dat lukte dus niet. Al bij al een heel fraaie overwinning van onze eerste ploeg!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *