Daar is wat gebeurd in Lierse schaakmiddens, met een aderlating voor SK Zimmertoren tot gevolg. Het gevolg is dat iedereen Zimmertoren 1 in 4e afdeling als het zwakke broertje beschouwt, maar die ploeg bestond het om de 1e ronde in Limburg te gaan winnen met 1.5-2.5 tegen een ploeg die minstens zo veel elo heeft als wijzelf. We waren dus na die uitslag verwittigd. Yannick op 4 eindigde als eerste zijn witpartij met een droge remise, gevolgd door Jeroen op 1. Rudi op 2 kwam in een remisestelling even bij mij kijken, vond dat het goed was en even later stond het 1.5-1.5
Ik had na 13 zetten in een zwarte Caro Kann een stuk gewonnen, maar wit had er wel wat voor : een pion en een zwarteveldenloper die mij een rokade verhinderde bijvoorbeeld. Wit kwam met zijn koningspionnen, en het onwaarschijnlijke gebeurde : niet alleen verzandde het voordeel in remise, maar de g+h pionnen bleken te sterk : 2.5-1.5 voor SK Zimmertoren 1, na 56 zetten. Achteraf bleken hun borden 3 en 4 non classés te zijn, ze hadden de 1e ronde ook al gewonnen. Benieuwd hoe mijn tegenstander het de rest van de competitie van af brengt !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *